Programul Săptămâna Verde:

Programul Săptămâna Verde

Educația privind schimbările climatice și mediul joacă un rol important în procesul de realizare a obiectivelor de protejare a mediului și de limitare a schimbărilor climatice la nivel național și internațional. Dezvoltarea unor atitudini, comportamente favorabile ameliorarii relatiilor dintre om si mediu.

Metodologia de organizare a Programului „Săptămâna verde”

De ce o „Săptămână verde”?

Pentru că poluarea și schimbările climatice ne afectează pe toți, iar ele sunt consecințe ale comportamentului nostru! Pământul are nevoie de noi, iar școala este locul în care copiii pot învăța, împreună, să aibă mai multă grijă de el!

Pentru că se creează contexte pentru activități în comun – preșcolari, elevi, cadre didactice, părinți, iar aceste contexte sunt nu doar mijloace de învățare, ci și căi de formare a unei culturi școlare bazate pe încredere, respect, colaborare, susținere reciprocă și comunicare nonviolentă.

Regăsiți aici ► metodologia de organizare a Programului „Săptămâna verde”, aprobată prin Ordinul de ministru nr. 3.629/02.02.2023.

Descoperă resursele disponibile

Resursele și activitățile disponibile prin platformă au fost propuse de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și entități din subordine, Ministerul Educației, precum și o serie de organizații cu experiență în domeniul educației pentru mediu și climă. Printre altele, prin platformă se va realiza conexiunea cu site-urile organizațiilor care fac propuneri de materiale/ activități, acestea nu vor fi stocate pe platformă, vor fi stocate pe site-urile organizațiilor respective.
Educația privind schimbările climatice și mediul joacă un rol important în procesul de realizare a obiectivelor de protejare a mediului și de limitare a schimbărilor climatice la nivel național și internațional. Dezvoltarea unor atitudini, comportamente favorabile ameliorarii relatiilor dintre om si mediu
Programul Săptămâna verde se desfășoară în perioada 27 februarie-16 iunie 2023, fiecare unitate educațională din mediul preuniversitar având flexibilitatea să își aleagă o săptămână din această perioadă în care acoperă conținut și desfășoară activități legate de schimbări climatice și protecția mediului înăuntru și în afara unității educaționale. Platforma online își propune să susțină elevii, cadrele didactice și școlile în implementarea programului Săptămâna verde și să ofere instrumente utile în acest sens.
Varianta de platformă lansată public la început de 2023 trebuie considerată un punct de pornire. Programul Săptămâna verde este introdus pentru prima oară în anul școlar 2022-2023 în structura anului școlar, la nivel național. Ne așteptăm ca în contextul desfășurării programului Săptămâna verde, în anul școlar 2022-2023, să fie produse noi materiale și activități care să fie făcute disponibile pe platformă în anul școlar următor.

SĂPTĂMÂNA VERDE Scoala Gimnaziala Tipar

Platforma resurse saptamana verde:  https://www.saptamanaverde.edu.ro/ro